Η εταιρεία μας

Η Silver Sailing ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό να αξιοποιήσει την εμπειρία του να σας παρέχει τις πιο όμορφες διακοπές της ζωής σας.

diadromes_1

Δραστηριοποιούμαστε:

  • Στον Παγασητικό Κόλπο
  • Στις Βόρειες Σποράδες
  • Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
  • Στον κόλπο του Βόρειου Ευβοϊκού

Με την ενοικίαση

ενός σκάφους από εμάς, μπορείτε να κάνετε την καλύτερη επιλογή για τις διακοπές σας, αποφεύγοντας τα μειονεκτήματα και τα έξοδα του ferry boat και του ξενοδοχείου. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα σκάφος μόνοι σας ή με έμπειρο skipper του πληρώματος μας.

Στόχος μας

είναι να σας βοηθήσουμε να απολαύσετε τις διακοπές σας και να οργανώσουμε τα ταξίδια σας με τον καλύτερο τρόπο, καθώς έχουμε την απαιτούμενη εμπειρία.

Ένας κόσμος

που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Ονειρεμένες διακοπές με ιστιοφόρο. Μια μοναδική εμπειρία. Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας. Διακοπές στη θάλασσα και μάλιστα φθηνότερα από ό, τι σε ένα ξενοδοχείο, καθώς το σκάφος φιλοξενεί έως 10 άτομα με άνεση και πολυτέλεια.

Η ομάδα μας

asimis_kwnstantinos
Founder

Ασιμής Κωνσταντίνος

asimis_alexandros
CEO

Ασιμής Αλέξανδρος

Απολαύστε τις διακοπές σας μαζί μας ή νοικιάστε σκάφος μας.

Προορισμός:

Σκιάθος

Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινό στη στεριά, από τα νησιά των Σποράδων. Απέχει 41 ναυτ. μίλια από την πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, το Βόλο και μόλις 2,4 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου.

Η έκταση του νησιού είναι 48 τετρ. χλμ.

Η Σκιάθος διαθέτει πλούσια βλάστηση και πολλές παραλίες με πιο γνωστές, τις Κουκουναριές, τη Μπανάνα, τη Μικρή και Μεγάλη Ασέληνο, τη Μεγάλη Άμμο, τα Λαλάρια, το Βρωμόλιμνο, την Καναπίτσα και το νησί Τσουγκριά

Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται άψογα διατηρημένο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο οποίος γεννήθηκε και έζησε στο νησί.

Στο λιμάνι της πόλης υπάρχει και το Μπούρτζι, μια μικρή χερσόνησος που το χωρίζει στα δύο.

skiathosmap
skopelosmap

Προορισμός:

Σκόπελος

Η Σκόπελος είναι το δεύτερο νησί στη σειρά μετά τη Σκιάθο. Έχει έκταση περίπου 96 τετρ. χλμ. και περίμετρο 67 χλμ. Έχει δύο βουνά, το Παλούκι (565 μ.) και το Δελφί (680 μ.). Είναι γεμάτη με πυκνά δάση που καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασής της και για το λόγο αυτό θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου.

Στη Βόρεια και ανατολική πλευρά της Σκοπέλου, οι ακτές είναι βραχώδεις, ενώ στα νότια και δυτικά οι πλαγιές δημιουργούν τις υπέροχες καταπράσινες παραλίες του νησιού.

Στη νότια πλευρά βρίσκονται οι περισσότερες παραλίες: ο Στάφυλος, το Βελανιό, ο Αγνώντας, το Λιμνονάρι, ο Πάνορμος, οι Αντρίνες, η Μηλιά, το Καστάνι, το Έλιος, η Αρμενόπετρα, ο Άγιος Ιωάννης στο Καστρί και πολλές άλλες, “πνιγμένες” στο πράσινο του πευκοδάσους.

Προορισμός:

Αλόννησος

Η Αλόννησος βρίσκεται στο Αιγαίο πέλαγος και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων.

Η συνολική έκταση του νησιού φθάνει τα 64,5 τετρ. χλμ. και το μήκος των ακτών του τα 67 περίπου χλμ. Έχει μέγιστο μήκος περίπου 20 χλμ. και πλάτος από 3 μέχρι 4,5 χλμ.

Χωρίζεται από τη Σκόπελο νοτιοδυτικά με τον πορθμό Αλοννήσου, εύρους 2 ναυτ. μιλίων και βορειοανατολικά από τη νήσο Πελαγονήσι, με τον πορθμό Πελαγονησίου, εύρους 3,5 ναυτ. μιλίων.

Ο όρμος Πατητήρι αποτελεί το επίνειο της νήσου, όπου και συνδέεται ακτοπλοϊκά με το Βόλο, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και τη Θεσσαλονίκη.

Μορφολογικά η νήσος διακρίνεται στη βόρεια ορεινή και νότια πεδινή ζώνη. Κυριότερες κορυφές είναι τα υψώματα Γελαδάρα (456 μ.) και Κουβούλι (475 μ.), τα οποία μαζί με εκείνα της Σκοπέλου αποτελούν ένα συνεχές ορεινό τόξο. Στο νότιο μέρος, που είναι πεδινό, βρίσκονται και οι οικισμοί, στις δε άγριες και βραχώδεις ακτές του, υπάρχουν σπήλαια που φωλιάζουν φώκιες και αγριοπερίστερα.

Επίσης πάνω στη νήσο και στις γύρω νησίδες εντοπίζονται αγριοκάτσικα όμοια με τα λεγόμενα «κρι-κρι» της Κρήτης, της Αντιμήλου και της Σύμης.

Αντιπροσωπευτικές παραλίες αποτελούν ο Άγιος Δημήτριος, το Κοκκινόκαστρο, ο Λεφτός Γιαλός, ο Μεγάλος Μουρτιάς, η Μηλιά και η Χρυσή Μηλιά.

alonissosmap